Komentari

opcije.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • felix...

    Dodao bih...TA(praćenje ulaza/izlaza kapitala u/iz dionice),pogotovo veći pomaci ,razlike cijene i razilaženja smjera dionice(market kapitalizacije) i količine (dobro informiranoga)kapitala,pogotovo u kraćim vremenskim intervalima u velikoj većini slučajeva prethode vijesti ili barem otkrivaju snagu i karakter same buduće vijesti,ako je ona očekivana poput objave zarada.Često je na taj način moguće ne samo predvidjeti i neku iznenadnu vijest,već i njezin utjecaj na market.Evo i najsvježijeg primjera.

    avatar

    15.05.2007. (04:21)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Apsolutno se slazem i to sam mislio objaviti uskoro pod posebnim unosom o TRAGOVIMA koje slijedimo u Marketu. VIjesti su jedno, tragovi (inidicije) da bi se vijest MOGLA pojaviti tj nesto dogoditi je jos stupanj vise (prije) vijesti samo je do toga jako tesko doci jer mi cesto nemamo pristupa TAKVIM IZVORIMA informacija (ili ako ih imamo tesko ih tumacimo, jer nam cesto nedostaju svi podatci) koji detektiraju velike ulaze i izlaze kapitala, short pozicije ili odnose opcijskih kontrakata (npr omjer kupljenih ili prodanih na BID-ASK vs. na MARKET) kao sto imaju razni "Market insideri"! U svakom slucaju pisati cemo i o tome, hvala na podsjetniku!

    avatar

    15.05.2007. (05:54)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    I ponekad su veliki pomaci uzrokovani obicnim razlozima, npr krajem kvartala, nekom preraspodjelom kapitala ili cisto internim razlozima velikih fondova. Nekad jedan veliki Hedge Fond "trepne" a ostali ga slijede jer misle da ima neko znanje, informaciju i sl! Na taj nacin oni koji samo trejdaju na takve pokazatelje bivaju zavedeni na pomisao da je u pitanju neka nadolazeca vijest-a nije! I Najarianu se to vec vise puta dogodilo!

    avatar

    15.05.2007. (06:04)    -   -   -   -  

  • felix...

    Često je korisno i okrenuti redoslijed pa provjeriti (kako si napisao"vijest,glasinu ili trač koja ima informativnu snagu") na ovaj način kako bi ispravno procijenili karakter,ako nam je preostalo malo vremena prije pomaka ili pak iskoristiti to za kontrarijan play nakon rasta ili pada cijene prouzročenoga informacijom-ako je informacija suprotnog predznaka.Volim ovaj pristup koji nije čisto tehnički,jer se čak i takav graf gleda poput slike,a ne samo po presjecima trendlinija,i čisto automatskim(grafičkim) buy sell signalima.Netko će vidjeti samo motiv,koji je često sporedan,dok će drugi ispravno analizirati sliku i uživati u svim bitnim detaljima.Slično kao i u muzeju,gdje su apstraktna remek djela često podcijenjena i marginalizirana od strane širokih masa u usporedbi s npr.,prosječnim realizmom,jednostavno jer ljudi nisu educirani ili nemaju smisla...za razliku od npr.pokojnoga Matka Peića,čije analize su fantastične.Ipak treba imati i taj "unutarnji" osjećaj.
    E sad,je li u pitanju kakava nadolazeća vijest...who cares?Ako je do pomaka došlo iz bilo kojeg razloga,a mi smo "na vagonu".Jedan od najboljih trejdera koje si preporučio je svakako DR.J..Od njega se zbilja da najviše korisnoga naučiti(dvd koji si poslao...) i primijeniti u praksi,pa makar i modificirano.

    avatar

    15.05.2007. (10:47)    -   -   -   -  

  • Wirtschaft

    Felix, da li bi mogao ripnuti DRJ-ev DVD u DivX (ili XviD) format i stavit negdje na mrezu? Bio bih ti zahvalan (vjerujem da bi bilo vise od jednog zainteresiranog). Pozdrav

    avatar

    15.05.2007. (12:34)    -   -   -   -  

  • Oglina spilja

    Gledam danas AMAT i pritisak oko njega. Objavljuje zarade u 16 i 30. Ovo bi mogao biti dobar pomak sutra ujutro.@Felix pridružujem se kolegi W,pozdravi!

    avatar

    15.05.2007. (20:00)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Da u ovako jakom DOW danu (povremeno i oko +120 u DOWu) zanimljivo je primjetiti kako je TEHNOLOGIJA i NASDAQ slab (cak 3 pta u negativi sada)! Ali to moze biti "navlacenje" na drugu stranu rijeke. Ako sutra AMAT skoci nakon objave zarada iza marketa danas., mogao bi povuci sa sobom jos tehnologije, ako nista drugo mozda se sjete da firme kao AMAT i KLAC su FORWARD INDIKATORI da slijedi povecana potraznja chipova (jer oni proizvode opremu za proizvodnju wafera) a kroz 2 dana (17-tog) dolazi sa zaradama i gorespomenuti MRVL.. Mozda se cijeli sektor semiconductora konacno malo trzne.. U svakom slucaju MRVL je dugorocniji play temeljen na prometu u opcijama (DRJ) i indikatorima koji kazuju da ce u slijedecih nekoliko mjeseci mozda uslijediti KUPOVINA firme, ali svakako da objava dobrih zarada sada ne bi skodila mojim MRVL pozicijama (imam callove i za June i za Aug)!

    avatar

    15.05.2007. (20:17)    -   -   -   -  

  • Oglina spilja

    Ja sam u spreadu na AMAT,a držim i call avgust na MRVL,pa bumo vidli!

    avatar

    15.05.2007. (20:29)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Da, internet je pun neprovjerenih GLASINA KAO OVA o MRVL-u...(ovo se dobro nadovezuje na moj gornji unos o GLASINAMA -toliko da malo ilustriram):

    Equity Firms Looking at MRVL. Link: (Not rated) 15-May-07 03:27 pm
    "Two bankers suggested that private equity groups, which have snapped up larger semiconductor players such as then-listed Freescale Semiconductor and the chip lines of listed Agilent Technologies, might be interested in Marvell, especially if the Sutardja family remains in place. They include Blackstone Group, Kohlberg Kravis Roberts, TPG and Bain Capital. A representative said searches are underway for new independent directors, a CFO and counsel. Controller Mike Tate is to serve as interim CFO. Dai, the ex-COO, will become director of strategic marketing and business development, which will not be classified as a management position. The audit committee was chaired by Douglas King, a retired accountant from Ernst & Young; Paul Gray, Executive VP of the University of California at Berkeley, and Anturo Krueger, a former executive with Freescale. "
    By David Zielenziger in New York
    Published: May 11 2007 22:57 | Last updated: May 11 2007 22:57

    avatar

    16.05.2007. (03:18)    -   -   -   -  

  • Wirtschaft

    @spilja: U kakav si spread usao sa AMAT (kojom logikom)?
    @OM: osim prometa opcija, koji su to indikatori koji bi mogli ukazivati da ce uslijediti kupovina MRVL-a? Da li bi ono gore spomenuto "navlacenje na drugu stranu rijeke" znacilo da veliki igraci navode na ideju (usljed slabog nasdaq indexa) da treba izaci iz tehnoloskih firmi tako da bi onda oni mogli jeftino pokupovati dionice tih istih?
    Pozdrav

    avatar

    16.05.2007. (09:05)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    @W: Ako se na kupovinu sprema privatni kapital, nema nekih numerickih inidicija iako Krejmer tvrdi da je od 11 firmi koje su NAJVISE OD-KUPLJIVALE svoje dionice nazad, njih 4 bilo KUPLJENO (sto bi po tome bila nekakva "nesigurna" tj labava Krejmerova inidicija jer odkup moze doci iz raznih razloga)! Ja se puno vise bavim PRETRAGOM VIJESTI, GLASINA i kojekakvih analiza po internetu i cnbc-ju pa evo linka na jednu koja malo bolje pokazuje kako to analiticari "navlace" na svoju stranu .. moras procitati do kraja tj doci do komentara analize!

    avatar

    16.05.2007. (10:36)    -   -   -   -  

  • Oglina spilja

    @W. Logika je bila prilično jednostavna.Očekiva sam pomak u jednu stranu, a pošto sam bio više bear na čip makere to sam uzeo 2p19 maj:1c20jun.Jedino što sam obe noge kupio u razmaku od 20 dana.Naime čekao sam cijenu koja MENI odgovara.Pozdrav

    avatar

    16.05.2007. (14:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...